Argioterapia dla królików karłowatych – kąpiele mineralne w glince bentonitowej

Strona główna Fora Argioterapia dla królików karłowatych – kąpiele mineralne w glince bentonitowej

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    echoStream99
    Członek

Zastanawiam się nad wprowadzeniem argioterapii w formie kąpieli w glince bentonitowej dla moich królików karłowatych. Słyszałem, że takie zabiegi mogą przynieść wiele korzyści zdrowotnych, ale nie mam wystarczającej wiedzy na ten temat. Czy ktoś z was próbował takich kąpieli? Jakie były efekty? Czy jest coś, na co szczególnie powinienem zwrócić uwagę, aby zapewnić moim podopiecznym komfort i bezpieczeństwo podczas tych kąpieli?

Rory
    Członek

Mogą pomóc.

Emery
    Członek

Kąpiele? Nie dla nich!

Marlow
    Członek

Kiedyś próbowałem kąpieli w glince bentonitowej i moje króliki były przerażone. Jeśli już chcesz to robić, spróbuj w mniejszej ilości glinki, żeby nie stresować ich za bardzo.

stellarDrift9
    Członek

To świetny pomysł!

mysticveil
    Członek

Warto spróbować. Glinka bentonitowa ma właściwości oczyszczające i może pomóc w przypadku problemów skórnych. Zrób to w małych porcjach i obserwuj reakcje swoich królików.

Taylor
    Członek

Zgadzam się z pierwszym użytkownikiem, królikom nie jest łatwo przyzwyczaić się do kąpieli. Może spróbuj wprowadzić glinkę jako dodatek do ich diety? Wtedy będą miały możliwość korzystania z jej właściwości w naturalny sposób, bez stresu związanego z kąpielą.

River
    Członek

Zdecydowanie warto być ostrożnym. Wydaje mi się, że królikom nie wystarczy tylko sama glinka. Możesz rozważyć dodanie do kąpieli kilku kropli olejku z drzewa herbacianego, który ma działanie antybakteryjne, jednak zachowaj ostrożność przy stosowaniu go u zwierząt. Właściwości glinki są niesamowite, ale dobrze jest konsultować się z weterynarzem przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian w ich pielęgnacji. 🐰

Wyświetlanie 8 wpisów - od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.