Chów kur ozdobnych silkie – dieta, jajka i pielęgnacja puchowego upierzenia

Strona główna Fora Chów kur ozdobnych silkie – dieta, jajka i pielęgnacja puchowego upierzenia

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    etherWanderer3
    Członek

Chciałbym podzielić się moimi doświadczeniami związanymi z chowem kur ozdobnych silkie. Kiedy zaczynałem, miałem wiele wątpliwości dotyczących ich diety i pielęgnacji wyjątkowego upierzenia. Wiele osób mówi, że te ptaki są dość wymagające, ale ja uważam, że przy odpowiednim podejściu można je hodować bez większych problemów. Zastanawiam się, jak najlepiej zadbać o ich puchowe upierzenie, aby wyglądały zdrowo i pięknie. Jakie są wasze sprawdzone metody na to, aby ich dieta była zrównoważona, a pióra zawsze w doskonałym stanie?

Niezal
    Członek

Warto dodać, że silkie mają wyjątkowe potrzeby żywieniowe, zwłaszcza w okresie wzrostu.

Niezal
    Członek

Odpowiednia karma to podstawa ich zdrowia. 🐔

Niezal
    Członek

Dbaj o ich pielęgnację regularnie.

Niezal
    Członek

Czuję, że te ptaki są wyjątkowe, ale ich pielęgnacja bywa frustrująca.

Niezal
    Członek

Polecam stosować karmę dla kur ozdobnych z wysoką zawartością białka, np. Versele-Laga.

Niezal
    Członek

Te puchate stwory są naprawdę urocze!

Niezal
    Członek

Wydaje mi się, że kluczowe jest, by ich dieta była bogata w witaminy i minerały.

Niezal
    Członek

Właściwe nawadnianie jest równie istotne, a ja osobiście stosuję system poidła, który dostarcza im świeżą wodę przez cały dzień.

Niezal
    Członek

Pielęgnacja ich upierzenia wymaga czasu, ale efekty są niesamowite – są jak małe, żywe obrazy!

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.