Kocie zabawki domowej roboty – kreatywne pomysły

Strona główna Fora Kocie zabawki domowej roboty – kreatywne pomysły

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    maniusek
    Członek

Zastanawiam się, jak zająć moją kotkę, która wydaje się być znudzona swoimi zabawkami. Kupiłam jej kilka, ale niewiele z nich naprawdę ją interesuje. Wpadłam na pomysł, aby stworzyć zabawki samodzielnie, ale kompletnie brakuje mi inspiracji. Może ktoś z was ma jakieś sprawdzone pomysły na kocie zabawki, które są łatwe do zrobienia w domu? Chętnie poznam wasze doświadczenia i kreatywne rozwiązania!

Niezal
    Członek

Zróbmy coś z pudełek! 🐾

Niezal
    Członek

Propozycja z rolkami po papierze toaletowym.

Niezal
    Członek

Znalazłam świetny pomysł na zabawkę w formie kociej piłeczki z filcu. Wystarczy wyciąć kawałki filcu w kształcie kółek i złączyć je w kulkę, wypełniając ją kocimi trawkami. Moja kotka szaleje za tymi piłeczkami!

Niezal
    Członek

Nie wiem, czy to będzie działać, ale spróbowałam zrobić zabawkę z kijka od miotły i sznurka. Przykleiłam kilka piórek do końca sznurka i teraz mój mruczek biega za tym jak szalony.

Niezal
    Członek

Z masy solnej można zrobić fantastyczne zabawki. Wystarczy wymieszać mąkę, sól i wodę, a potem uformować różne kształty. Po upieczeniu można je pomalować nietoksycznymi farbami. Moje koty uwielbiają te twarde przedmioty do gryzienia!

Niezal
    Członek

Zachęcam do wykorzystywania naturalnych materiałów. Może to być kawałek drewna, które można pokryć kocimi ziołami. Naturalne zapachy przyciągają kociaki, a drewno jest bezpieczne i trwałe.

Niezal
    Członek

Chciałam zrobić zabawkę z butelki PET, ale nie mam pojęcia, jak ją przerobić. Może ktoś ma pomysł na bezpieczne zabawki z recyklingu?

Niezal
    Członek

Jak się okazuje, kocie zabawki mogą być nie tylko zabawne, ale też edukacyjne. Warto pomyśleć o DIY, które rozwija zdolności manualne i kreatywność, a przy okazji oszczędza pieniądze.

Niezal
    Członek

To ja podrzucam pomysł na zabawkę z kawałków starych ubrań. Połączenie różnych tekstur i materiałów z pewnością wzbudzi ciekawość kota. Można też dodać do środka coś, co będzie szeleszczyć, np. kawałki folii bąbelkowej.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.