Kosmetyki fermentowane – esencje z ryżu, sake i probiotyków

Strona główna Fora Kosmetyki fermentowane – esencje z ryżu, sake i probiotyków

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy

Zauważyłem, że kosmetyki fermentowane stają się coraz bardziej popularne, ale zastanawiam się, na ile różnią się od tradycyjnych produktów. W szczególności przyciągają mnie esencje z ryżu i sake, które mają swoje korzenie w japońskiej pielęgnacji. Czy ktoś z was ma doświadczenie z tymi składnikami? Zastanawiam się, jakie efekty można osiągnąć, stosując je na skórę, i czy rzeczywiście są tak skuteczne, jak się mówi. Może ktoś ma sprawdzone produkty, które mógłby polecić?

Niezal
    Członek

Zapewne to tylko kolejny trend.

Niezal
    Członek

Używam esencji z ryżu, działa świetnie!

Niezal
    Członek

Ostatnio próbowałem esencji z sake i zauważyłem, że moja skóra stała się bardziej promienna. W połączeniu z probiotykami, efekty są naprawdę zaskakujące. Warto zwrócić uwagę na składniki, które wspomagają mikrobiom skóry. Słyszałem, że to może znacznie poprawić kondycję cery.

Niezal
    Członek

Nie ma to jak tradycyjne metody! Proponuję spróbować esencji z ryżu Koshihikari, bo ma wysoką zawartość aminokwasów. Warto też dodać, że fermentacja sprawia, że składniki są bardziej przyswajalne dla naszej skóry. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że stosowanie tych kosmetyków to prawdziwa przyjemność i zmiana w pielęgnacji. 😊

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.