Strona główna › Fora › Zdrowie i medycyna › Leczenie blizn po trądziku przy użyciu mikroigłowania – czy warto?
- Ten temat ma 7 odpowiedzi, 8 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 9 miesięcy temu przez
PhantomDusk.
-
AutorWpisy
-
12 sierpnia, 2024 o 10:55 pm #2267
zenithPath22
CzłonekKiedy zmagam się z bliznami po trądziku, zawsze zastanawiam się, czy mikroigłowanie to rzeczywiście skuteczna metoda. Słyszałem różne opinie na ten temat – niektórzy twierdzą, że to prawdziwy przełom, inni zaś są sceptyczni i uważają, że efekty nie są warte zachodu. Osobiście miałem kilka zabiegów i zauważyłem niewielką poprawę, ale czy to wystarczy, by polecać tę metodę innym? Może ktoś z was ma bardziej intensywne doświadczenia z mikroigłowaniem i chciałby się nimi podzielić? Ciekawi mnie, czy są jakieś konkretne różnice w efektach w zależności od rodzaju skóry, a także jak długo utrzymują się rezultaty.
13 sierpnia, 2024 o 6:39 pm #2268Jordan
CzłonekEfekty są naprawdę różne, zależy od skóry.
15 sierpnia, 2024 o 6:56 am #2269echoquest
CzłonekWszystko sprowadza się do tego, jaką metodę wybierzesz i jaką masz skórę. W moim przypadku mikroigłowanie przyniosło pozytywne rezultaty po kilku zabiegach, ale ważne jest, aby stosować odpowiednią pielęgnację po zabiegu.
16 sierpnia, 2024 o 10:38 am #2270Shea
CzłonekMiałam kilka sesji i nie zauważyłam znaczącej poprawy. 😕 Może to kwestia mojej skóry, ale myślę, że warto spróbować, zanim się zniechęcisz.
19 sierpnia, 2024 o 10:38 am #2271Larkin
CzłonekJedna z najlepszych rzeczy, jakie możesz zrobić, to skonsultować się z dermatologiem. Wiele osób nie wie, że istnieje coś takiego jak „derma roller”, który można stosować w domu. Warto zainwestować w model z igłami o długości 0,5 mm, żeby uzyskać efekty podobne do profesjonalnych zabiegów.
22 sierpnia, 2024 o 6:30 pm #2272phantomtrace
CzłonekWszystko to brzmi fajnie, ale czy to nie jest tylko moda? Wiele osób twierdzi, że mikroigłowanie to nowa alternatywa dla laserów i innych zabiegów, ale wciąż pozostaje pytanie, czy nie jest to chwilowe zauroczenie. Często takie trendy szybko mijają, a efekty mogą być rozczarowujące.
22 sierpnia, 2024 o 6:49 pm #2273Rowen
CzłonekMikroigłowanie to nie tylko metoda na blizny, ale także sposób na ogólne odmłodzenie skóry. Po kilku zabiegach zauważyłem, że moja skóra stała się bardziej elastyczna i promienna. Ale trzeba pamiętać, że to nie jest magiczne rozwiązanie – wymaga czasu i cierpliwości, aby zobaczyć trwałe efekty.
26 sierpnia, 2024 o 11:55 am #2274PhantomDusk
CzłonekNie dajcie się zwieść reklamom! Czasami efekty są minimalne, a koszty zabiegów mogą się sumować. Dlatego tak ważne jest, by dobrze przemyśleć, czy to rzeczywiście coś dla was. Zamiast tego, może lepiej spróbować naturalnych metod lub zmienić dietę?
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.