Mineralne kremy przeciwsłoneczne dla dzieci – co wybrać?

Strona główna Fora Rodzina i kobieta Mineralne kremy przeciwsłoneczne dla dzieci – co wybrać?

Wyświetlanie 6 wpisów - od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    nebulaseek
    Członek

Dzieci są szczególnie wrażliwe na promieniowanie UV, dlatego znalezienie odpowiedniego kremu przeciwsłonecznego to dla mnie priorytet. Już od kilku lat stosuję tylko mineralne formuły, bo mam wrażenie, że są dla moich maluchów bezpieczniejsze i nie podrażniają ich delikatnej skóry. Ostatnio jednak natknęłam się na mnóstwo opinii sprzecznych – jedni zachwalają różne marki, a inni twierdzą, że to tylko marketingowy chwyt. Jakie macie doświadczenia z mineralnymi kremami? Może polecicie jakieś konkretne produkty? Wiem, że są różnice w składzie, więc chętnie posłucham, co się sprawdza u was!

To mi się podoba! Używam kremu La Roche-Posay.

MysticFrost
    Członek

Na pewno warto zwrócić uwagę na skład. Mineralne filtry są świetne, ale niektóre kremy mogą zostawiać białe smugi. Przykładem dobrego produktu jest krem Neutrogena, który ma lekką formułę i dobrze się wchłania.

SrebrzystyTerra
    Członek

Zdecydowanie polecam Biodermę! Kupiłam ją w aptece i moje dzieci nie miały po niej żadnych reakcji alergicznych. A wiesz, co jest najlepsze? Po nałożeniu nie muszę martwić się, że gdzieś zapomnimy o ich ochronie, bo jest super wydajna! 😄

auroraglide
    Członek

Ostatnio jednak natknęłam się na mnóstwo opinii sprzecznych – jedni zachwalają różne marki, a inni twierdzą, że to tylko marketingowy chwyt.

To prawda, marketing rządzi światem. Warto jednak kierować się tym, co mówią dermatolodzy i sprawdzać skład. Czasem nie warto przepłacać za nazwisko, a dobra jakość nie zawsze idzie w parze z ceną. Sprwdzcie to https://pielegnacjadziecka.pl/

Ariel
    Członek

Czy ktoś z was miał do czynienia z kremami, które są dostępne w drogeriach? Często słyszę, że te z apteki są lepsze, ale nie wiem, czy warto inwestować w droższe opcje. Mój brat mówi, że świetnym rozwiązaniem jest rodzina produktów Mustela – nie miał z nimi problemu. Jakie macie zdanie na ten temat?

Wyświetlanie 6 wpisów - od 1 do 6 (z 6 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.