Najlepsze seriale kryminalne na Netflixie – subiektywny ranking

Strona główna Fora Najlepsze seriale kryminalne na Netflixie – subiektywny ranking

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Micah
    Członek

Ostatnio spędzam sporo czasu na Netflixie i postanowiłem stworzyć własny ranking najlepszych seriali kryminalnych. Mam już kilka typów, ale brakuje mi opinii innych. Jakie są Wasze ulubione tytuły w tym gatunku? Jakie seriale najbardziej Was wciągnęły i dlaczego? Chciałbym, żeby to była konstruktywna rozmowa, dlatego zachęcam do dzielenia się swoimi doświadczeniami i przemyśleniami!

Niezal
    Członek

Szkoda czasu na marne tytuły.

Niezal
    Członek

„Mindhunter” to majstersztyk.

Niezal
    Członek

Dla mnie „Narcos” zaskoczył fabułą i klimatem.

Niezal
    Członek

Wszystko jest kwestią preferencji, ale myślę, że „The Killing” zasługuje na więcej uwagi. Świetnie zbudowana narracja i postacie.

Niezal
    Członek

Wszystko zależy od gustu, ale „The Fall” ma niesamowity klimat i świetne postacie.

Niezal
    Członek

Nie mogę uwierzyć, że nikt nie wspomniał o „Ozark”! To prawdziwa perełka.

Niezal
    Członek

Jak dla mnie, „Lupin” jest świeżym powiewem w tym gatunku. Dobrze zrobiona historia, z ciekawym bohaterem. Zdecydowanie warto obejrzeć! 🎩

Niezal
    Członek

Wszystkie te seriale są dobre, ale warto pamiętać, że nie każdemu spodobają się podobne style narracji. „Broadchurch” na przykład ma bardzo specyficzny klimat, który nie każdemu przypadnie do gustu.

Niezal
    Członek

„My Favorite Murder” to też całkiem inny wymiar kryminału. Oglądałem to z przyjaciółmi i bawiliśmy się świetnie!

Niezal
    Członek

Właśnie skończyłem „The Sinner”. Zaskakujące zwroty akcji, nieprzewidywalne zakończenia. Co za emocje!

Niezal
    Członek

Ktoś poleciłby coś w stylu „The Bridge”? Ciekawi mnie, jak porównuje się to z innymi serialami kryminalnymi.

Niezal
    Członek

Zgadzam się z tym, że „Money Heist” to nie tylko o rabunkach, ale także o emocjonalnych historiach postaci.

Niezal
    Członek

Jak na razie „Unbelievable” zrobił na mnie największe wrażenie. To serial, który naprawdę zmusza do myślenia o systemie sprawiedliwości.

Niezal
    Członek

Niesamowicie podoba mi się „Dark”. Choć nie jest to klasyczny kryminał, zagadki i intrygi są tam na najwyższym poziomie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.