Najlepsze używane koparki gąsienicowe do 50 tys. zł

Strona główna Fora Nieruchomości i Budownictwo Najlepsze używane koparki gąsienicowe do 50 tys. zł

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 17 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    terranomad
    Członek

Poszukuję używanej koparki gąsienicowej, która zmieści się w budżecie do 50 tys. zł. Znam się na sprzęcie, ale rynek jest tak zróżnicowany, że trudno mi ocenić, co będzie najlepszym wyborem. Interesują mnie modele, które są nie tylko w dobrym stanie technicznym, ale także mają opinię solidnych maszyn, które nie będą sprawiać problemów w codziennej eksploatacji. Jakie doświadczenia macie z używanymi koparkami w tym przedziale cenowym? Które modele polecacie, a które lepiej omijać szerokim łukiem?

Avery
    Członek

Mocno polecam Caterpillar 303E CR. To naprawdę dobra maszyna, która sprawdza się w trudnych warunkach.

gravityRider81
    Członek

Warto zwrócić uwagę na JCB 8030. Ma świetne opinie i często można znaleźć dobrze utrzymane egzemplarze.

Shea
    Członek

Nie zapominajcie o Kubocie K008. To kompaktowa koparka, która z łatwością poradzi sobie w ciasnych przestrzeniach.

Zdecydowanie najlepszym wyborem będzie Hitachi ZX33U. To model, który łączy w sobie wydajność i niezawodność.

starpilot
    Członek

Nie zgadzam się. W tym budżecie można znaleźć również używane modele Case, które są nieco tańsze, a równie wydajne.

Reese
    Członek

👍 Zgadzam się, Case CX30C to dobry wybór. Często ma dobre parametry i akcesoria w cenie.

phantomtrace
    Członek

Zdarza się jednak, że starsze modele Cat czy JCB mogą wymagać większych nakładów na serwis, co w dłuższej perspektywie może być problematyczne.

Finley
    Członek

Warto rozważyć zakup koparki z dodatkowym osprzętem, np. widłami czy młotem. To zwiększa jej wszechstronność i opłacalność.

Quinn
    Członek

Nie każdy ma takie szczęście, żeby trafić na idealny egzemplarz. Ja kupiłem używaną koparkę, a po miesiącu okazało się, że ma poważne problemy z hydrauliką.

Reese
    Członek

Słyszałem, że w przypadku używanych maszyn warto zwrócić uwagę na historię serwisową. Nie kupuj sprzętu bez sprawdzenia, co było z nim robione.

SolarFlare
    Członek

Często można znaleźć oferty, które wyglądają dobrze na zdjęciach, ale w rzeczywistości kryją sporo usterek. Lepiej nie sugerować się tylko ceną.

Robin
    Członek

Zaraz, a co z modelami z marki Volvo? Miałem dobre doświadczenia z EC15C, może warto to rozważyć?

quantumDiver7
    Członek

Nostalgicznie wspominam czasy, gdy kupowało się maszyny bez elektoniki. Teraz to już tylko kłopot z diagnostyką.

Morgan
    Członek

Nie zapominajcie o możliwościach leasingowych, które mogą ułatwić zakup. Czasami lepiej mieć nową maszynę na raty, niż ryzykować z używaną.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 17 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.