Oświetlenie LED do roślin doniczkowych

Strona główna Fora Dom i ogród Oświetlenie LED do roślin doniczkowych

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Jesse
    Członek

Zmagam się ostatnio z problemem, jakim jest odpowiednie oświetlenie moich roślin doniczkowych. Mam kilka gatunków, które podobno potrzebują intensywnego światła, ale nie jestem pewien, jakie lampy LED będą dla nich najlepsze. Zainwestowałem już w jedno rozwiązanie, ale efekt nie jest taki, jak oczekiwałem. Może ktoś z was ma sprawdzone modele lub porady dotyczące mocy, barwy światła i czasu naświetlania? Ciekawi mnie, czy lepiej sprawdzają się lampy z pełnym spektrum, czy zdecydować się na konkretne kolory? Chciałbym, aby moje rośliny rosły zdrowo i pięknie.

Morgan
    Członek

Też o tym myślałem.

River
    Członek

Dobry temat, ostatnio kupiłem lampę, która miała być cudo, a okazała się rozczarowaniem.

quantumloop
    Członek

Tak, barwa światła jest kluczowa. Wybieraj lampy z pełnym spektrum, będą najlepsze.

auroraglide
    Członek

Zdecydowanie polecam model Phlizon 600W. Moje rośliny odżyły dzięki niemu!

nebulaRover13
    Członek

Nie pamiętam, żebym kiedykolwiek miał aż tyle problemów z roślinami. Może to przez ich wymagania?

Blair
    Członek

Ciekawe, jak to jest z różnymi rodzajami roślin. Moje sukulenty radzą sobie dobrze, ale paprotki… hmm.

Niezal
    Członek

Wszystko zależy od miejsca, w którym rośliny stoją. Zainwestowanie w ruchome lampy może być świetnym rozwiązaniem. 💡

ZenithSky
    Członek

Może spróbuj zmienić miejsce ustawienia roślin? Czasem lepsze światło jest w innym kącie pokoju.

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.