Plusy i minusy życia na parterze oraz ostatnim piętrze bloku

Strona główna Fora Plusy i minusy życia na parterze oraz ostatnim piętrze bloku

• Ten temat ma 12 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok temu przez Niezal.
Wyświetlanie 13 wpisów - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    PixelWanderer
    Członek

Mieszkam na ostatnim piętrze bloku i ostatnio coraz częściej myślę o życiu na parterze. Z jednej strony, widok z góry jest niesamowity, ale doceniam też wygodę, jaką daje parter – brak schodów, łatwy dostęp do ogrodu czy bliskość do parkingu. Zastanawiam się, czy to tylko moje subiektywne odczucia, czy może są jakieś obiektywne argumenty na korzyść jednego z tych miejsc? Jakie są wasze doświadczenia związane z życiem na parterze lub ostatnim piętrze? Chętnie posłucham różnych opinii!

Niezal
    Członek

Cisza na parterze.

Niezal
    Członek

Widok z ostatniego piętra to raj.

Niezal
    Członek

Zdecydowanie parter! Wygodniej i szybciej.

Niezal
    Członek

Z tego co pamiętam, na parterze łatwiej o włamanie, więc trzeba mieć dobre zabezpieczenia.

Niezal
    Członek

Na ostatnim piętrze można mieć wieżę widokową na okolicę i obserwować wschody słońca! 🌅

Niezal
    Członek

Z perspektywy czasu, wybór pomiędzy parterem a ostatnim piętrem to jak wybór między spokojem a widokiem – każdy ma swoje plusy i minusy.

Niezal
    Członek

Z parteru można wyjść od razu na ogród, co jest super latem.

Niezal
    Członek

Zauważyłam, że na parterze często są problemy z wilgocią i insektami. Przykro mi, ale to prawda.

Niezal
    Członek

Mieszkając na ostatnim piętrze, nie muszę się martwić o sąsiadów nad mną, co jest dużym plusem!

Niezal
    Członek

Na parterze idealne dla rodzin z małymi dziećmi, bo łatwiej przenieść wózek.

Niezal
    Członek

Warto zainwestować w dobre drzwi i okna, jeśli zdecydujesz się na parter. Proponuję model „Szybka Ochrona” z dodatkowymi zabezpieczeniami.

Niezal
    Członek

Jest coś w tym, że na ostatnim piętrze czujesz się bardziej niezależny, ale brakuje mi czasem bliskości do ziemi.

Wyświetlanie 13 wpisów - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.