Podnośniki koszowe – jakie modele sprawdzają się na nierównym terenie

Strona główna Fora Nieruchomości i Budownictwo Podnośniki koszowe – jakie modele sprawdzają się na nierównym terenie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    dawnrider
    Członek

Zastanawiam się, jakie podnośniki koszowe najlepiej radzą sobie w trudnych warunkach terenowych. W mojej pracy często muszę korzystać z takich maszyn w miejscach, gdzie nawierzchnia jest daleka od ideału – nierówności, błoto, a czasem nawet strome zbocza. Ostatnio miałem do czynienia z modelem Genie Z-60/37, który sprawdził się w takich warunkach, ale chętnie poznałbym też inne opinie i doświadczenia. Jakie modele Wy polecacie, a może są jakieś nowości na rynku, które warto wziąć pod uwagę?

astroHiker5
    Członek

Skyjack SJ 63 AJ to świetny wybór.

Peyton
    Członek

Wielu użytkowników wskazuje na JLG 600S jako na prawdziwego tytana w trudnych warunkach.

Quinn
    Członek

Podnośniki z napędem na wszystkie koła zawsze są bardziej uniwersalne.

StellarVoid
    Członek

Zgadzam się, jednak warto też zwrócić uwagę na wagę maszyny, bo niektóre modele mogą być zbyt ciężkie na miękkim podłożu.

Genie S-80 to jeden z najbardziej wszechstronnych modeli, który dobrze radzi sobie w trudnym terenie.

starpilot
    Członek

Ciekawi mnie, jak w praktyce sprawdza się model Haulotte HA16 PX. Ktoś miał z nim do czynienia?

Kit
    Członek

Myślę, że kluczowym aspektem jest również wysokość robocza i zasięg. Nie każdy model oferuje to w takim samym stopniu.

solarWave21
    Członek

W kontekście stabilności na nierównym terenie, warto się zastanowić nad modelami z systemem automatycznego poziomowania.

phantomtrace
    Członek

Zdecydowanie, ale ja miałem złe doświadczenia z podnośnikami bez napędu na wszystkie koła, na stromych zboczach potrafiły się ślizgać.

Casey
    Członek

Nie zapominajmy o serwisie. Wybór maszyny, której łatwo znaleźć części zamienne, to klucz do sukcesu.

Kendall
    Członek

Dzięki za wskazówki. Myślę, że JLG 800AJ znajdzie się na mojej liście.

EtherVoyager
    Członek

Warto też zwrócić uwagę na systemy bezpieczeństwa. W trudnym terenie to podstawa.

InfinityQuest
    Członek

Dobrze, że poruszyłeś temat serwisu. W przypadku Haulotte, ich wsparcie techniczne jest na wysokim poziomie.

auroraSeeker77
    Członek

Podnośniki z większym prześwitem to także lepszy wybór na nierówny teren.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 16 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.