Polerowanie reflektorów Xenon D1S z zestawem mikrodermabrazji – trwałość powłoki ceramizowanej

Strona główna Fora Polerowanie reflektorów Xenon D1S z zestawem mikrodermabrazji – trwałość powłoki ceramizowanej

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Niezal
    Członek

Reflektory w moim samochodzie straciły blask, a ich wydajność oświetleniowa drastycznie się obniżyła. Zastanawiam się, czy polerowanie ich z użyciem zestawu mikrodermabrazji da mi jakieś efekty, a także jak długo utrzyma się ceramizowana powłoka. Ktoś miał takie doświadczenie? Warto inwestować w taki zabieg, czy może lepiej postawić na wymianę reflektorów? A może są inne, lepsze metody na przywrócenie im dawnych walorów?

Niezal
    Członek

Efekty mikrodermabrazji są naprawdę zaskakujące.

Niezal
    Członek

Tylko wymiana. Nie opłaca się bawić w polerowanie.

Niezal
    Członek

Używałem zestawu z Aliexpress. Efekty były widoczne, ale powłoka szybko się zmyła.

Niezal
    Członek

Dla mnie kluczowe jest, jak długo ceramizowana powłoka wytrzyma przy normalnym użytkowaniu.

Niezal
    Członek

Jeśli chcesz, żeby powłoka była trwała, polecam produkty z serii 3M, szczególnie 3M Ceramic Coating. Daje to świetne rezultaty i długo się trzyma.

Niezal
    Członek

Zgadza się! Reflektory po polerowaniu zyskują nowy blask, ale bez odpowiedniej ochrony szybko wracają do stanu pierwotnego.

Niezal
    Członek

Mam wrażenie, że są różne opinie na temat tego, jak długo utrzymuje się powłoka ceramizowana. Może to zależy od warunków atmosferycznych?

Niezal
    Członek

Osobiście zawsze stosuję dodatkową warstwę woskową na ceramikę, żeby ją zabezpieczyć. Używam wosku Carnauba, który naprawdę potrafi wydłużyć trwałość powłoki. 🌟

Wyświetlanie 9 wpisów - od 1 do 9 (z 9 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.