Prawa matek karmiących w miejscu pracy – co warto wiedzieć?

Strona główna Fora Prawa matek karmiących w miejscu pracy – co warto wiedzieć?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Harley
    Członek

Nie wiem, czy tylko ja mam takie doświadczenia, ale temat praw matek karmiących w pracy jest dla mnie dość frustrujący. W moim miejscu pracy nikt w zasadzie nie mówi o tym, jakie mamy przywileje, a ja czuję się ignorowana, kiedy próbuję poruszyć tę kwestię. Czy są jakieś konkretne regulacje prawne, które powinny obowiązywać w takich sytuacjach? Warto, żebyśmy wymienili się doświadczeniami i pomogli sobie nawzajem w odnalezieniu się w tej trudnej rzeczywistości.

Niezal
    Członek

Nie ma co liczyć na pomoc.

Niezal
    Członek

Warto znać swoje prawa.

Niezal
    Członek

Podstawa to odpowiedni pokój.

Niezal
    Członek

Wiele pracodawców nie wie, że są zobowiązani do stworzenia miejsca do karmienia.

Niezal
    Członek

Kobiety powinny być bardziej asertywne w takich sytuacjach.

Niezal
    Członek

Ciekaw jestem, czy są jakieś korzystne rozwiązania dla matek. Może warto zainwestować w przenośne laktatory?

Niezal
    Członek

W moim biurze nikt nie zwraca uwagi na potrzeby matek, co jest bardzo demotywujące.

Niezal
    Członek

Z doświadczenia wiem, że warto mieć przy sobie dokumenty potwierdzające swoje prawa. Pamiętajcie, że można się powołać na Kodeks pracy, który jasno określa te kwestie.

Niezal
    Członek

Nie wiem, czy to coś zmienia, ale wiele firm zaczyna wprowadzać polityki prorodzinne. Być może to oznaka zmiany.

Niezal
    Członek

Pojawia się też problem z brakiem wsparcia ze strony innych pracowników. Warto rozmawiać z koleżankami, które są w podobnej sytuacji. 🤱

Niezal
    Członek

Niektórzy pracodawcy oferują elastyczne godziny pracy dla matek karmiących, co może być dużym ułatwieniem.

Niezal
    Członek

Pamiętajcie, że zdrowie dziecka jest najważniejsze. Pracodawcy powinni to rozumieć i wspierać nas w karmieniu! 🌟

Niezal
    Członek

Kiedyś w mojej pracy zorganizowano szkolenie na temat praw matek karmiących. Może warto pomyśleć o podobnym pomyśle w waszych firmach?

Niezal
    Członek

Karmienie w biurze może być kłopotliwe, ale z dobrym podejściem można to załatwić. Przemyślcie, czy nie warto wykupić laktatora, który można zabrać ze sobą wszędzie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.