Problemy związane z laktacją u kobiet po cesarskim cięciu – jak je rozwiązać

Strona główna Fora Zdrowie i medycyna Problemy związane z laktacją u kobiet po cesarskim cięciu – jak je rozwiązać

Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Kai
    Członek

Kiedy dowiedziałam się, że będę musiała rodzić przez cesarskie cięcie, miałam wiele obaw związanych z laktacją. Niestety, po porodzie okazało się, że moje piersi nie reagują tak, jak powinny, a pokarm nie chce się pojawić. Byłam zdruzgotana, bo to nie tylko kwestia karmienia, ale również emocjonalna, a także zdrowotna. Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii? Jakie skuteczne metody pomogły Wam w laktacji po cesarce?

Darcy
    Członek

Jestem pewna, że to przejściowe.

Loren
    Członek

Warto skonsultować się z doradcą laktacyjnym.

Ariel
    Członek

Zaraz po porodzie miałam problem z laktacją, ale znalazłam sposób na to, by pobudzić produkcję mleka – piłam herbatkę z liści malin.

Loren
    Członek

Dobrze jest spróbować różnych pozycji do karmienia, na przykład klęcząc lub leżąc, co może ułatwić przystawienie dziecka.

shadowflick
    Członek

Dzięki wsparciu mamy udało mi się przetrwać ten trudny czas. Zaczęłam stosować metodę kangurowania, co okazało się skuteczne.

phantomtrace
    Członek

Wiem, że to trudne, ale warto być cierpliwym. Mnie pomogło codzienne przystawianie dziecka do piersi, nawet gdy nie było mleka.

voidNavigator8
    Członek

Nie ma co się załamywać. Warto wypróbować laktator, np. Medela Swing, który bardzo mi pomógł w pobudzeniu produkcji mleka.

zenithPath22
    Członek

Rozumiem, przez co przechodzisz. To frustrujące, ale pamiętaj, że każda kobieta ma inny proces laktacji.

Kai
    Członek

Czasami czuję się, jakbym walczyła z wiatrakami. Może warto spróbować masażu piersi przed karmieniem?

Corey
    Członek

Czuję, że wsparcie bliskich jest kluczowe. Może warto zorganizować spotkanie z innymi mamami, które przeżyły to samo?

nebulaseek
    Członek

Wszystko się ułoży, tylko trzeba być otwartym na różne rozwiązania. Czasami warto też postarać się o relaks, bo stres może blokować laktację. 😊

Wyświetlanie 12 wpisów - od 1 do 12 (z 12 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.