Stukanie w lewym tylnym kole samochodu

Strona główna Fora Motoryzacja Stukanie w lewym tylnym kole samochodu

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Morgan
    Członek

Od dłuższego czasu zauważam dziwne stukanie w lewym tylnym kole mojego samochodu. Na początku myślałem, że to tylko drobny kamyk, który wpadł gdzieś między felgę a oponę, ale dźwięk nie przestaje i staje się coraz bardziej irytujący. Próbowałem już przejechać po różnych nawierzchniach, ale wygląda na to, że hałas pojawia się tylko na nierównych drogach. Czy ktoś z Was miał podobny problem? Zastanawiam się, czy to może być coś poważniejszego, np. problem z zawieszeniem, czy może po prostu muszę dokręcić jakieś śruby? Jakie mogą być potencjalne przyczyny i jak to naprawić?

quantumDiver7
    Członek

Jestem pewien, że to łożysko.

Terry
    Członek

Mogę się mylić, ale miałem podobne doświadczenie z moim autem i okazało się, że to łożysko w kole.

EchoNavigator
    Członek

Kto by pomyślał, że stukanie w kole to jakieś rozwiązywanie łamigłówek? 😂 Na pewno to nie kamyk, bo po raz pierwszy myślałem, że się przesłyszałem, ale dźwięk się nasila. Zastanawiam się, kto w ogóle wymyślił te wszystkie dźwięki, które są zawsze na czasie, ale nie są muzyką. Ktoś się orientuje, co może być źródłem tego hałasu, czy to po prostu auto próbuje wyrazić swoje emocje?

Finley
    Członek

Musisz sprawdzić zawieszenie. Może być coś z amortyzatorami. Czasami stukanie może być również spowodowane luźnymi śrubami w układzie zawieszenia. Proponuję udać się do jakiegoś warsztatu, gdzie mają dobre opinie w takim zakresie, bo może to być coś, co wymaga natychmiastowej interwencji. Szybka kontrola może uratować Cię przed większymi kosztami w przyszłości.

Wyświetlanie 5 wpisów - od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.