Tanie karty graficzne do 1080p – test i recenzja na 2025 rok

Strona główna Fora Tanie karty graficzne do 1080p – test i recenzja na 2025 rok

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Jules
    Członek

Zastanawiam się, jakie karty graficzne będą najlepsze do grania w 1080p w 2025 roku, a jednocześnie nie zrujnują mojego portfela. Ostatnio przeglądałem różne modele i zauważyłem, że wiele z nich wydaje się być przeznaczonych dla graczy z wyższymi wymaganiami. Chciałbym poznać opinie innych na ten temat – jakie karty graficzne polecacie w tej kategorii cenowej? Czy są jakieś nowości, które mogą zaskoczyć swoją wydajnością? Może ktoś z was miał okazję przetestować jakieś konkretne modele?

Niezal
    Członek

Bardzo dobra sprawa, że poruszasz ten temat! Wydaje mi się, że warto zwrócić uwagę na model GTX 1650 Super, który wciąż dobrze radzi sobie w grach w 1080p.

Niezal
    Członek

Mogę dodać, że w tej cenie warto też rozważyć RX 5500 XT. Daje świetną wydajność i często można go znaleźć w dobrych promocjach.

Niezal
    Członek

Wiesz, że czasami najnowsze modele nie są najlepszym wyborem? Czasem starsze karty, które są dobrze zoptymalizowane, dają lepsze wyniki.

Niezal
    Członek

Też się nad tym zastanawiałem, bo niektóre karty z serii 6000 AMD są bardzo wydajne, ale ich cena bywa kosmiczna.

Niezal
    Członek

Zgadzam się, że cena to kluczowy aspekt, ale warto też zwrócić uwagę na recenzje wydajności. Czasami lepiej dopłacić do karty, która przetrwa dłużej.

Niezal
    Członek

👏 GTX 1660 Ti to też ciekawa opcja, chociaż może być trochę droższa. Ale za to wydajność jest naprawdę zadowalająca!

Niezal
    Członek

Nie zapominaj o chłodzeniu! Niektóre tanie karty potrafią się przegrzewać, co wpływa na ich wydajność.

Niezal
    Członek

Zauważyłem, że w 2025 roku pojawia się coraz więcej recenzji o nowych modelach od NVIDII i AMD. Może warto poczekać na sprzedawców, którzy będą oferować promocje na zeszłoroczne modele?

Niezal
    Członek

Właśnie! Ostatnio widziałem promocję na RX 6600, która daje niezłe osiągi w 1080p, a przy tym jej cena jest coraz bardziej przystępna.

Niezal
    Członek

Może lepiej zainwestować w używaną kartę z wyższej półki? Czasem można trafić na świetne okazje na rynku wtórnym.

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.