Trening mięśni brzucha na siłowni – najlepsze ćwiczenia i plan

Strona główna Fora Trening mięśni brzucha na siłowni – najlepsze ćwiczenia i plan

Wyświetlanie 14 wpisów - od 1 do 14 (z 14 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    PerlowyNomad
    Członek

Zaczynam zastanawiać się, jak skutecznie trenować mięśnie brzucha na siłowni. Próbowałem już kilku ćwiczeń, ale efekty są marne. Może to wina techniki albo po prostu nie dobieram odpowiednich obciążeń? Znalazłem w internecie różne plany treningowe, ale nie wiem, który z nich będzie najlepszy dla mnie. Ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami lub wskazówkami, które ćwiczenia naprawdę działają?

Niezal
    Członek

U mnie sprawdzają się plank i jego warianty.

Niezal
    Członek

Słyszałem, że dobry trening brzucha to nie tylko ćwiczenia, ale też dieta.

Niezal
    Członek

Wielu ludzi pomija mięśnie brzucha podczas treningu siłowego, a to błąd!

Niezal
    Członek

W moim przypadku, 3 serie po 15 powtórzeń crunches dają świetne efekty.

Niezal
    Członek

Fajnie, że poruszasz ten temat. Ostatnio trafiłem na plan treningowy „ABS Challenge”, który ma świetne opinie.

Niezal
    Członek

Nie do końca się zgadzam z tym, że dieta nie ma wpływu. Bez odpowiednich składników odżywczych ciężko uzyskać widoczne efekty. 🥗

Niezal
    Członek

Mogę polecić „AB Roller”, super urządzenie, które angażuje całe mięśnie brzucha.

Niezal
    Członek

Miałem dużo problemów z bólem pleców przy niektórych ćwiczeniach. Warto zwrócić uwagę na technikę.

Niezal
    Członek

Pomyślałem, że może połączyć cardio z treningiem brzucha? Co o tym myślicie?

Niezal
    Członek

Nie zapominajmy o rozgrzewce! Bez niej łatwo o kontuzję przy intensywnych ćwiczeniach.

Niezal
    Członek

Ktoś próbował może HIIT w treningu brzucha? Słyszałem, że to daje imponujące rezultaty.

Niezal
    Członek

Trening brzucha to nie tylko estetyka, ale też stabilizacja ciała. Ciekawe, jak to wpływa na inne dyscypliny sportowe.

Niezal
    Członek

Zgadzam się, że różnorodność ćwiczeń jest kluczowa. Może warto stworzyć własny plan, łącząc różne podejścia?

Wyświetlanie 14 wpisów - od 1 do 14 (z 14 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.