Weekendowe wypady po Polsce – mniej znane, ale zachwycające miejsca

Strona główna Fora Weekendowe wypady po Polsce – mniej znane, ale zachwycające miejsca

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    cosmicTrail55
    Członek

Zawsze planuję weekendowe wypady po Polsce, ale wciąż odkrywam, że są miejsca, które mimo że nie są popularne, potrafią zachwycić swoją urodą. Ostatnio trafiłem na kilka perełek, które chciałbym Wam polecić, ale także jestem ciekaw Waszych doświadczeń. Jakie mniej znane lokalizacje w Polsce zrobiły na Was największe wrażenie? Może macie jakieś sprawdzone sposoby na znalezienie takich ukrytych skarbów? Czekam na inspiracje!

Niezal
    Członek

Chciałbym zobaczyć Ojcowski Park Narodowy!

Niezal
    Członek

Warto odwiedzić Sandomierz, jest tam piękny rynek.

Niezal
    Członek

Znalazłem ostatnio cudowną wieś Książnice, z malowniczym krajobrazem. Wspaniałe miejsce na spędzenie weekendu dla osób, które chcą uciec od zgiełku miast.

Niezal
    Członek

Myślę, że Dobczyce to świetna opcja. Zamek na wzgórzu i jezioro obok, idealne na piknik!

Niezal
    Członek

A może ktoś był w Złotym Potoku? Tamtejsze źródła i ruiny zamku potrafią zachwycić! 🌄

Niezal
    Członek

Warto też pomyśleć o mało znanej wsi Łęki, gdzie można zobaczyć stare drewniane chaty, które przenoszą w czasie. Taki klimat mało gdzie można spotkać, a przy tym jest to świetne miejsce do fotografowania.

Niezal
    Członek

W zeszłym miesiącu odwiedziłem Krzczonów, a tamtejsza ścieżka przyrodnicza przyciągnęła mnie na dłużej. Chociaż nie jest to miejsce turystyczne, natura tamtego regionu robi niesamowite wrażenie, a lokalna kultura jest bardzo autentyczna.

Niezal
    Członek

Jak dla mnie, warto zwrócić uwagę na Szklarską Porębę. Ta malownicza miejscowość oferuje nie tylko piękne trasy do wędrówek, ale także lokalne specjały, które warto spróbować.

Niezal
    Członek

Wielu zapomina o Pieninach, które oferują spokój i piękne widoki. Można tam zjechać na byle jakiej desce i poczuć adrenalinę.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.